Zoek je naar het leukste speelgoed voor een kind van 1 jaar? ‘Welk type speelgoed is geschikt voor een 1-jarige?’ Wij hebben een selectie gemaakt van het populairste speelgoed voor een kind van 1 jaar, voor jongens en meisjes. De speelgoedtips voor een kind van 1 jaar zijn actueel (2024) en onder andere te gebruiken voor Sinterklaas, Kerst en verjaardagen.

 

Speelgoed kind 1 jaar

Cadeautips 2024

1. SmartMax

Speelgoed 1 jaar - Smartmax

Een kind van 1 jaar vindt speelgoed geweldig. Het constructiespeelgoed van SmartMax is leerzaam en leuk tegelijk. Geschikt voor kinderen van 1,5 jaar oud, ideaal om te geven tijdens Sinterklaas, Kerst of een verjaardag. Uitgeroepen tot speelgoed van het jaar 2023.


2. Loopspeelgoed

Loopwagen speelgoed 1 jaar

Leren lopen is voor kinderen van 1 jaar belangrijk, ze willen het zelf maar al te graag, lekker de wereld verkennen. Voor jongens en meisjes zijn deze loopwagens populair.


 

3. Voertuigen

Speelgoed 1 jaar - Voertuigen - Cadeautip

Spelen met een brandweerauto of een helikopter, kinderen van 1 jaar vinden het erg leuk. Het is leerzaam om te spelen met voertuigen en goed voor de motoriek. In 2024 is VTech populair onder jongens en meisjes, de kleuren spreken de kinderen aan.


 

4. Interactief speelgoed

Speelgoed tips 1 jaar - Interactief

Heel leuk interactief speelgoed voor een kind van 1 jaar. De interactie vinden jongens en meisjes geweldig. In 2024 is dit product uitgeroepen tot speelgoed van het jaar.


 

5. Houten speelgoed

 

Houten speelgoed - 1 jaar leeftijd

Houten speelgoed is erg mooi, leuk en leerzaam. Merken als Little Dutch werken met mooie materialen en kleuren. Een kindje van 1 jaar is er dol op. Houten speelgoed is geschikt als cadeau voor jongens en meisjes.


 

6. Knutselen en creatief

Creatief en knutselen leeftijd 1 jaar

Knutselen is belangrijk voor jonge kinderen. Het creatief bezig zijn zorgt voor een goede ontwikkeling. Er zijn veel leuke cadeaus waarmee je bijvoorbeeld kan verven of tekenen.


 

7. Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed - 1 jaar leeftijd

Buiten spelen is niet alleen leuk, maar ook gezond. Er is veel buitenspeelgoed dat geschikt is als cadeau voor een kind van 1 jaar. Denk bijvoorbeeld aan iets waarmee ze kunnen spelen op het strand of in de zandbak.


 

8. Bouwen met blokken

Speelgoed 1 jaar - Stapelblokken

Wie heeft er vroeger niet mee gespeeld? Kinderen van 1 jaar vinden het heerlijk om met blokken te spelen, kies voor veel kleuren, daar zijn kinderen dol op en het is goed voor de ontwikkeling.

 

9. Nijntje speelgoed

Nijntje verstoppertje spelen speelgoed

Nijntje is erg populair onder jongens en meisjes van 1 jaar. Het spelletje verstoppertje spelen vinden ze ook leuk, zoek Nijntje aan de hand van geluidjes.


 

10. Poppen

Speelgoed cadeautip kinderen 1 jaar

Spelen met poppen en woordjes leren tegelijk. Met deze schattige poppen is het mogelijk. Bekijk de poppen voor kinderen met de leeftijd 1 jaar.


 

 

Nog meer speelgoedtips?

Naast onze top 10 is er natuurlijk nog veel meer speelgoed te koop. Voor elke gelegenheid is er geschikt speelgoed waarmee je een kind van 1 jaar blij mee kunt maken.

Het speelgoed voor 1-jarigen moeten allereerst van hoge kwaliteit zijn, want je wilt wel dat je kindje veilig moet kunnen spelen. Wanneer je kind 1 jaar oud is geworden, is de kans erg groot dat hij of zij al kan lopen of kruipen en allerlei nieuwe voorwerpen grondig gaat onderzoeken.

Speelgoed kind 1 jaar

Het populairste speelgoed voor een 1-jarige hebben wij voor je op een rijt gezet. We hebben gekeken naar de populariteit, het aantal positieve reviews en de kwaliteit. Veel speelgoed is ook leerzaam, zoals knuffels om hun sociale vaardigheden mee te oefenen, maar ook meer avontuurlijke items waarmee de fijne motoriek gestimuleerd wordt, zoals het goed leren werken met de handjes middels het aanraken van figuurtjes. Door de vele geluiden en vormpjes wordt een kind van 1 jaar enthousiast en gaat het zichzelf spelenderwijs technieken aanleren. Wil je je baby graag op een leerzame ontdekkingstocht vol knuffels en avontuur laten gaan? Kies dan voor educatief speelgoed. Want, een goede basis, daar begin je vroeg mee…

Cadeau kind 1 jaar

Er zijn jaarlijks een aantal momenten waarop je een geschikt cadeau voor een kind van 1 jaar gaat kopen. De verjaardag is een belangrijk moment voor een 1-jarige, welk cadeau kies je? Er is veel speelgoed verkrijgbaar voor kindjes van 1 jaar. Het speelgoed dat het beste is volgens ons, staat in onze top 10. Naast zijn of haar verjaardag zijn er nog meer feestdagen. Op 5 december is het pakjesavond en daar horen natuurlijk cadeaus bij. Wat geef je aan een 1-jarige voor Sinterklaas? Onze speelgoedtips helpen je bij het vinden van het juiste cadeau, voor zowel jongens als meisjes. Na Sinterklaas is het Kerst en daarbij horen cadeaus onder de boom. Ook hierbij helpen onze tips je met het vinden van het juiste speelgoed, geschikt voor deze leeftijd.

Speelgoed van het jaar 2024 leeftijd 1 jaar

Speelgoed van het jaar - 1 jaar

Elk jaar is er de verkiezing “Speelgoed van het jaar”. In de categorie Peuter heeft o.a.  Little Dutch Waterbaan gewonnen. Tip: het speelgoed dat heeft gewonnen is daardoor enorm populair en wellicht snel uitverkocht. Wacht daarom niet te lang met het kopen hiervan.

Bekijk het speelgoed van het jaar 2023 op bol.com >>

 

Of bekijk een andere leeftijd: