Welk speelgoed voor een kind van 4 jaar? 5-sterren beoordeling

Speelgoed 4 jaar tips 2021

Speelgoedtips voor een 4-jarige gezocht? Een kind is 4 jaar oud en heeft zich in de loop der jaren op allerlei fronten ontwikkeld. Tijd dus om passend speelgoed te vinden waarmee leuk kan worden gespeeld, maar ook de nodige uitdagingen weet te bieden. Welk cadeau moet je kopen voor een kind van 4 jaar? Een jongen of meisje van deze leeftijd is zich volop aan het ontwikkelen en houdt van uitdagend speelgoed. Op bol.com vind je veel speelgoed en tips.

Het leukste speelgoed van 2024 voor een jongen of meisje van 4 jaar, je vindt het in onze top 10. Het perfecte cadeau voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerst. Veel plezier met het lezen van onze speelgoedtips.


Speelgoed cadeaus kind 4 jaar:

1. LEGO

Speelgoed 4 jaar - bouwen

Kinderen zijn er dol op! Met deze bouwsteentjes kan een 4 jarige uren spelen. Zelf bepalen wat je gaat bouwen. Met een bouwplaat erbij kan je de mooiste huizen, kastelen of andere bouwwerken maken. Zowel jongens als meisjes vinden dit speelgoed geweldig.


 

2. Poppen

Poppen speelgoed - 4 jaar

Poppen zijn enorm populair in 2024, ontdek de nieuwste poppen. Poppen zijn ook verkrijgbaar als set, met bijvoorbeeld een stoere auto of huis. Interactie hebben kinderen met sprekende poppen.


 

3. Educatief speelgoed (tip)

Educatief speelgoed - leeftijd 4 jaar

Educatief speelgoed is populair in 2024. Spelen en leren tegelijk, kinderen leren terwijl ze leuk spelen. Er zijn spellen waarmee kinderen kunnen schrijven of bijvoorbeeld letters kunnen leren. Bekijk al het educatieve speelgoed hieronder.


 

4. Duplo

Duplo cadeau 4 jaar

Duplo is al generaties lang populair speelgoed en is zeer geschikt voor een kind van 4 jaar. De kwaliteit is zo goed, dat het vrijwel niet slijt. Populair zijn de sets, bijvoorbeeld met een trein.


 

5. Spellen

Bordspellen - leeftijd 4 jaar

De leukste spellen voor 4-jarige jongens en meisjes. Vanaf deze leeftijd vinden kinderen het leuk om een spelletje te spelen. De spellen zijn geschikt voor kinderen van 4 jaar.


 

6. Playmobil

Playmobil speelgoed - 4 jaar

Jongens en meisjes van 4 jaar zijn dol op speelgoed van Playmobil. Er is een ruime keuze, zoals voertuigen, wilde dieren, paarden en nog veel meer.


 

7. Treinen en treinbanen

Treinbanen - leeftijd 4 jaar

Treinen en treinbanen worden veel gevraagd als cadeau in 2024. Voor elk budget zijn er treinen en treinbanen, waaronder van hout. De populairste producten zie je hieronder op bol.com.


 

8. Rollenspel speelgoed

Speelgoedkassa - leeftijd 4 jaar

Rollenspellen zijn goed om te spelen voor kinderen, het creatieve aspect is goed voor de ontwikkeling. Populair onder 4-jarige jongens en meisjes zijn winkeltje spelen, picknicken en dingen bouwen.


 

9. Houten speelgoed

Houten speelgoed - leeftijd 4 jaar

Houten speelgoed wordt dit jaar veel verkocht. De mooie kleuren en de fijne afwerking zorgen ervoor dat het mooi past binnen het interieur. Deze thee speelset is populair, samen met werkbanken en voertuigen.


 

10. Creatief speelgoed

Creatief speelgoed - leeftijd 4 jaar

Creatief speelgoed is goed voor de ontwikkeling en natuurlijk erg leuk. Of je nu kiest voor stiften, kleurpotloden of hobbypakketten, kinderen in deze leeftijdscategorie vinden het allemaal prachtig.


 

Meer speelgoed tips?

Kijk dan eens op de speelgoedpagina van bol.com voor 4-jarigen. Met de cadeauvinder kan je eenvoudig het juiste cadeau vinden aan de hand van de prijs, leeftijd en interesses. Je vindt hier ook met populairste speelgoed van 2024 en de winnaars van de verkiezing. Een mooi cadeau voor een jongen of meisje is zo gevonden.

 


Speelgoed van het jaar 2023 winnaars

Elk jaar is er een “Speelgoed van het jaar verkiezing”. De verkiezing van 2023 is gewonnen door onderstaand speelgoed en meer. Houdt er rekening mee dat de winnaars uit de rubriek 4 jaar extra populair zijn dit jaar en hierdoor wellicht snel uitverkocht raken.

4 jaar - Speelgoed van het jaar

 

 


Welk speelgoed kind 4 jaar

Het vinden van speelgoed als cadeau of voor je kind kan een uitdaging zijn. Welk speelgoed vind een 4 jarige nu het allerleukste? Educatie begint een steeds belangrijkere rol te spelen bij een jongen of meisje; iets waar dit speelgoed dan ook goed op in weet te spelen. Denk bijvoorbeeld aan materialen om de creativiteit mee te stimuleren, maar ook bouwsteentjes om vakkundige constructies mee te bouwen.

 


Cadeau jongen 4 jaar

Ben je naast speelgoed op zoek naar een ander cadeau voor een jongen van 4 jaar? Graag helpen wij je bij het vinden van het juiste cadeau, passend bij deze leeftijd. De cadeaus voor jongens worden geselecteerd aan de hand van populariteit onder jongens. Enkele tips zijn:

 • Speelgoed, zie onze top 10
 • Dekbedovertrek
 • Poster voor op de kamer
 • Rugzak
 • Iets voor op de kamer, zoals een stoel
 • Sport, bijvoorbeeld een shirt van een voetbalclub

 


Cadeau meisje 4 jaar

Ook voor meisjes van 4 jaar hebben wij handige cadeautips, speelgoed is uiteraard het leukste om te geven. Welk cadeau is hiernaast geschikt om te geven voor een verjaardag of bij Sinterklaas of Kerst? De cadeautips hieronder helpen je op weg en zijn populair onder meisjes van van deze leeftijd.

 • Dekbedovertrek
 • Rugzak
 • Sierraden
 • Sport
 • Kleding
 • Iets voor op de kamer

 


Speelgoed 4 jarige

Speelgoed zorgt dan ook voor een goede opbouw van kennis; dit kan eveneens leiden tot een voorsprong op school. Niet alleen is deze vorm van spelen leerzaam, het zorgt eveneens voor spannende momenten en uren speelplezier. De top 10 met het populairste en meest geschikte speelgoed voor is samengesteld aan de hand van positieve reviews en ervaringen, kwaliteit en populariteit.

 


Nog meer speelgoed inspiratie nodig?

Kijk dan eens naar speelgoed voor 3 jaar, constructiespeelgoed of buitenspeelgoed.