Welk speelgoed voor een kind van 4 jaar? 5-sterren beoordeling

Je kindje is 4 jaar oud en heeft zich in de loop der jaren op allerlei fronten ontwikkeld. Tijd dus om passend speelgoed te vinden waarmee leuk kan worden gespeeld, maar ook de nodige uitdagingen weet te bieden. Welk speelgoed moet je kopen voor een kind van 4 jaar? Een 4 jarige is zich volop aan het ontwikkelen en houdt van uitdagend speelgoed.

Speelgoed 4 jaar

Bekijk op bol.com:

 

Het leren begrijpen van lettertjes, het optellen van cijfers en het herkennen van geluiden bij bepaalde dieren of voorwerpen: het ligt allemaal binnen het interessegebied van een kindje van 4 jaar oud.

Speelgoed kind 4 jaar

Welk speelgoed vind een 4 jarige nu het allerleukste? Educatie begint een steeds belangrijkere rol te spelen bij een kind van 4 jaar; iets waar dit speelgoed dan ook goed op in weet te spelen. Denk bijvoorbeeld aan materialen om de creativiteit mee te stimuleren, maar ook bouwsteentjes om vakkundige constructies mee te bouwen.

Tip: Nominatie speelgoed van het jaar 2021:

 

Speelgoed kind 4 jaar:

1. LEGO

Kinderen zijn er dol op! Met deze bouwsteentjes kan een 4 jarige uren spelen. Zelf bepalen wat je gaat bouwen. Met een bouwplaat erbij kan je de mooiste huizen, kastelen of andere bouwwerken maken. Zowel jongens als meisjes van 4 jaar vinden dit speelgoed geweldig.

Bekijk LEGO

 

2. Kleurpotloden/viltstiften

Een set goede kleurpotloden of viltstiften is altijd goed. Er is veel verschil in kwaliteit tussen kleurpotloden en viltstiften. Producten van de bekende merken gaan langer mee en zorgen voor minder teleurstellingen bij een kind, ook zijn de kleuren beter. Een fraaie set met alle kleuren is fantastisch knutselspeelgoed voor een kind van 4 jaar oud.

Bekijk KNUTSELEN

 

3. Kindergereedschap

Stoer speelgoed voor een 4 jarige gezocht? Denk dan eens aan kindergereedschap. Zelf boren of met een stoere hamer in de weer.

Bekijk GEREEDSCHAP

 

4. Duplo

Duplo is al generaties lang populair speelgoed en is zeer geschikt voor een kind van 4 jaar. De kwaliteit is zo goed, dat het vrijwel niet slijt. Populair zijn de sets, bijvoorbeeld met een trein.

Bekijk DUPLO

 

5. Letters leren

Met deze spellen kan je een 4 jarige iets leren. Spelen en leren tegelijk, kan hij of zei de kaartjes bij elkaar vinden?

Bekijk EDUCATIEF SPEELGOED

 

6. Poppen

Meisjes zijn dol op poppen en poppenhuizen. Haren kammen, kleding wisselen, een kind van 4 kan het met deze prachtige poppen allemaal gaan uitvinden.

Bekijk POPPEN

 

7. Hot Wheels

Kinderen zijn dol op de fraaie auto’s van het merk Hot Wheels. De auto’s zijn los verkrijgbaar, maar ook in verpakkingen van bijvoorbeeld 5 en 10 stuks. Racen met deze stoere auto’s kan je doen op één van de vele racebanen.

Bekijk HOT WHEELS

 

8. Verzorgpoppen

Heeft de baby honger? Of heeft de babypop andere verzorging nodig? Een kind van 4 jaar vindt dit speelgoed erg leuk en het is nog leerzaam ook.

Bekijk POPPEN

 

9. Uno junior

Welke spelletjes zijn geschikt voor een kind van 4 jaar? Een veel gestelde vraag, want rond deze leeftijd vinden kinderen en ouders het steeds leuker worden om met elkaar spelletjes te spelen.

Bekijk SPELLEN

 

10. Electro speelgoed

Oefenen voor de basisschool? Met Electro kan je op een leuke manier opdrachtjes oefenen voor groep 1 en 2 van de basisschool.
Bekijk ELECTRO

 

Welk speelgoed kind 4 jaar

Het vinden van speelgoed als cadeau of voor je kind kan een uitdaging zijn.

(populairste speelgoed, update april 2021)


Speelgoed 4 jarige

Speelgoed zorgt dan ook voor een goede opbouw van kennis; dit kan eveneens leiden tot een voorsprong op school. Niet alleen is deze vorm van spelen leerzaam, het zorgt eveneens voor spannende momenten en uren speelplezier. De top 10 met het populairste en meest geschikte speelgoed voor een 4 jarige is samengesteld aan de hand van positieve reviews en ervaringen, kwaliteit en populariteit.


Nog meer speelgoed inspiratie nodig?

Kijk dan eens naar speelgoed voor 3 jaar, constructiespeelgoed of buitenspeelgoed.