Welk speelgoed voor een kind van 5 jaar?

Speelgoed voor kinderen van 5 jaar is ten opzichte van speelgoed voor jongere kinderen meer gebaseerd op ontwikkeling en uitdaging. Wat is populair speelgoed voor een 5 jarige en welk speelgoed wordt veel verkocht en is daarmee erg populair? De onderstaande top 10 speelgoed voor een 5 jarige laat zien wat het beste cadeau is.

(populairste speelgoed, update 2024)

Welk speelgoed past perfect bij de leeftijd van een 5 jarige? Op bol.com vind je het beste speelgoed. Dit is erg afhankelijk van de ontwikkeling en de interesse van het kind. Is hij of zij gek van racebanen en auto’s of ligt de interesse meer in rollenspelspeelgoed of juist educatief speelgoed.

Speelgoed cadeau kind 5 jaar

Onze top 10 met cadeautips is samengesteld door ons team aan de hand van onze eigen bevindingen, populariteit en uiteraard op leeftijd.

 

Top 10 speelgoed kind 5 jaar:

1. Bouwen

Speelgoed 5 jaar - cadeautip Lego

Bouwspeelgoed is goed voor de motoriek en het geeft direct resultaat. Je ziet wat je aan het bouwen bent. Is de 5 jarige een echte bouwer? Dan is dit hét cadeau voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerst.

 

2. Educatief speelgoed

Educatief speelgoed - leeftijd 5 jaar

Kinderen in de leeftijd van 5 jaar zijn volop in ontwikkeling. Educatief en leerzaam speelgoed past daar dan prima bij. Het aanbod educatief en leerzaam speelgoed voor kinderen van 5 jaar is groot en divers. Er zit altijd een leuk cadeau bij.


3. Spelletjes

Bordspellen voor de leeftijd van 5 jaar

Het spelen van spelletjes is erg leuk! Je laat de kinderen denken, omgaan met verlies, nadenken maar ook vooral lol hebben. Bekijk de leukste spelletjes voor een 5 jarig kind.


 

4. Creatief en knutselen

Creatief speelgoed 5 jaar

Creatief speelgoed voor een 5 jarige zorgt voor ontplooiing en ontwikkeling. Ga je ze leren schilderen of pak je de kwast zelf ook vast?


 

5. Speelsets

Speelsets speelgoed - leeftijd 5 jaar

Lekker spelen kan met een speelset. Bijvoorbeeld deze set of Playmobil hebben erg mooie sets die geschikt zijn voor kinderen van 5 jaar. Voor jongens en meisjes de mooiste speelsets voor urenlang speelplezier


6. Kinderboeken

Kinderboeken leeftijd 5 jaar

Zelf lezen of voorgelezen worden? De kinderboeken zijn er om te leren lezen maar ook om lekker voorgelezen te worden. De meest populaire kinderboeken voor 5 jaar oud zijn er in verschillende categorieën. Bekijk ze hieronder.


7. Voertuigen

Voertuigen kind 5 jaar

Onder jongens en meisjes erg populair. De auto’s en treinen. Geschikt als elk cadeau, groot en klein.


 

8. Poppenhuizen

Poppenhuis speelgoed - 5 jaar

Er zijn vele soorten poppen en poppenhuizen. Wie heeft ze niet cadeau gegeven of gekregen? De speelgoed poppen voor een 5 jaar oud kind zijn er groot en klein. Bekijk ze hieronder allemaal.


 

9. Surprise Bal / Pokémon kaarten

Cadeautips 5 jaar - Pokémon

De bekende Pokémon kaarten blijven erg populair onder kinderen. De leeftijd van 5 jaar is hier een goede leeftijd voor. Naast de Pokémon kaarten zijn de glitter surprise ballen ook een aanrader!


 

10. Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed - leeftijd 5 jaar

Buitenspeelgoed, wat is geschikt voor deze leeftijd? Denk aan steps, voetbaldoeltjes, hockeydoeltjes of waterspeelgoed.


 

Speelgoed van het jaar 2023 (tip!)

Speelgoed van het jaar - 5 jaar

Elk jaar is er de speelgoed van het jaar verkiezing. De verkiezing 2023 is gewonnen door o.a. bovenstaande producten. De producten zijn populair, dus wacht niet te lang met bestellen.


 

Cadeau 5 jaar

Bovenstaand kun je de top 10 bekijken met speelgoed voor een 5 jarige. Het kopen van een cadeautje voor je eigen kind of als cadeautje voor iemand anders kan soms erg lastig zijn. Speelgoed is trend gevoelig en kan daardoor snel veranderen. Iets wat enkele jaren geleden veel werd verkocht, kan nu uit de mode zijn en niet meer worden verkocht. Je wilt natuurlijk wel het leukste cadeautje kopen. De vraag blijft vaak welk cadeau voor een 5 jarige het meest geschikt is.

Beste speelgoed 5 jaar

Het beste speelgoed voor een kind van 5 jaar willen we allemaal. Het zien van een glimlach bij het opmaken van een cadeau is onbetaalbaar. Wat zorgt er nu voor dat jij het beste speelgoed koopt en kunt geven aan de vijf jarige? Het is van belang om te weten wat hij of zij leuk vind. Het ene kind is gek van bijvoorbeeld hijskranen en vindt bouwen erg leuk en rustgevend om te doen. Constructief speelgoed voor een vijf jarige is dan het beste speelgoed. Voor een meisje zou een dierenset of verzorgingsspullen het beste speelgoed kunnen zijn.

Populair speelgoed 5 jaar

Wat maakt populair speelgoed nu populair? Het ontstaan van een trend kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Iets wat er vroeger niet waren maar nu wel zijn de zogeheten influencers. Bekende mensen promoten een product waardoor de volgers hiermee bekend worden en het ook willen gebruiken. Populair speelgoed voor een vijf jarige zie je dan ook vaak voorbij komen bij hun kinderen. Wat is op dit moment populair speelgoed voor 5 jaar oude kinderen? Bekijk het hierboven in de top 10! De lijst met populair speelgoed voor 5 jaar is altijd actueel met de laatste trends en het nieuwste speelgoed.

Speelgoed 5 jaar jongens

Speelgoed is er voor jongens en voor meisjes. Tegenwoordig spelen jongens ook met meisjes speelgoed en spelen meisjes ook met jongens speelgoed. Ondanks deze verschuiving blijft er speelgoed dat speciaal voor jongens wordt gemaakt. Speelgoed voor een 5 jaar oude jongen is vaak erg stoer. Ook constructief speelgoed wordt veel gebruikt. Het speelgoed voor een jongen die 5 jaar is kan houten speelgoed zijn maar ook technisch. Elektrisch speelgoed zoals een trein of bestuurbare auto behoort ook tot de mogelijkheid. Zoals je kunt lezen is er voor een jongen veel verschillend speelgoed verkrijgbaar.

Speelgoed 5 jaar meisjes

Net als bij jongens is er voor meisjes ook veel speelgoed verkrijgbaar. Wie een willekeurige speelgoedwinkel bezoekt valt de roze hoek al snel op. Voor een 5 jaar oud meisje kun je speelgoed kopen in de categorie van creativiteit en knutselen maar ook verzorgend of uitdagend. Meisjes speelgoed in de leeftijd van vijf jaar is meer gericht op dingen zelf doen en zelf maken. Je kunt dan denken aan een ketting maken, foto’s maken of het verzorgen van een pop.

Educatief speelgoed vijf jaar

Educatief speelgoed voor de leeftijd van vijf jaar zorgt voor een goede ontwikkeling en motorische vaardigheden van een kind. De kinderen zitten inmiddels al één jaar op school en krijgen ook daar volop ontwikkeling en uitdaging. Met educatief speelgoed voor vijf jaar (of ouder) kunnen ze ook thuis op hetzelfde niveau doorspelen en zich blijven uitdagen en ontwikkelen in een speelse omgeving.

Top 10 speelgoed 5 jarige

  1. Bouwen
  2. Educatief
  3. Spelletjes
  4. Creatief
  5. Speelsets
  6. Kinderboeken
  7. Voertuigen
  8. Poppenhuizen
  9. Surprise ball
  10. Buitenspeelgoed

Nog meer speelgoed inspiratie nodig?

Kijk dan eens naar speelgoed voor 3 jaar, constructiespeelgoed of buitenspeelgoed.