Welk speelgoed voor een baby van 6 maanden?

Speelgoed voor een baby van 6 maanden is vooral gericht op de eerste ontwikkelingen. Een baby van 6 maanden oud doet al verschillende dingen helemaal zelf. Zo zie je dat de baby zich opeens zelf kan omrollen en al begint met brabbelen en dingen vast te pakken. Het speelgoed voor een baby van 6 maanden speelt hier dan ook op in.

Speelgoed baby 6 maanden

 

Een baby van 6 maanden zit volop in de ontwikkeling en leert bijna wekelijks nieuwe dingen. Het begint met zelfstandig omrollen, daarna komt het kruipen en leren lopen. Het speelgoed heeft vooral een educatief karakter. Er zit veel uitdaging in en zorgt voor prikkeling van de verschillende zintuigen.

 

Top 10 speelgoed 6 maanden:

1. Speelkleden

Speelgoed baby 6 maanden - speelkleden

Een baby van zes maanden oud kan hier heerlijk op spelen en ontdekken wat er allemaal om hem of haar heem gebeurd. Als de baby daarbij in slaap valt dan is dat helemaal niet erg.


 

2. Motoriek speelgoed

Speelgoed baby 6 maanden - motoriek speelgoed

Het ontwikkelen van de basis vaardigheden gaat erg leuk met dit speelgoed. Met motoriek speelgoed kan de baby zich prima vermaken. Geluid maken vinden ze erg fijn.


 

3. Grijp en bijtspeelgoed

Speelgoed baby 6 maanden - grijp en bijtspeelgoed

Het grijpen en bijten gaat vanaf 6 maanden steeds beter. Door speelgoed te kopen die dit stimuleren geef je de baby veel uitdaging. Hoe hoog leg jij de lat? Of in dit geval de sleutelbos?


 

4. Speelfiguren

Speelgoed baby 6 maanden - speelfiguren

Voor jongens en meisjes zijn speelfiguren erg leuk en leerzaam. Er zijn speelfiguren in allerlei soorten en maten. Van klein tot groot en van zacht tot hard materiaal.


 

5. Muziekmobielen

Speelgoed baby 6 maanden - muziekmobielen

Boven de box kun je een mooie muziekmobiel hangen. Het rustgevende geluid en de draaiende elementen zorgen ervoor dat de baby van nature rustig wordt.


 

6. Babyboekjes

Speelgoed baby 6 maanden - babyboekjes

Voor het slapen een verhaaltje voorlezen gaat het beste met speciale babyboekjes. De boekjes zijn gesealt waardoor ze bestemd zijn tegen water.


 

7. Looptrainers

Speelgoed baby 6 maanden - looptrainers

Een baby vanaf zes maanden begint al te kruipen en probeert zijn of haar eerste stapjes te zetten. Met een looptrainer stimuleer je het lopen.


 

8. Speelkleden

Speelgoed baby 6 maanden speelmat

Op de grond spelen kan voor een baby soms wat koud zijn. Met een speelkleed kun je warm en zachtjes spelen. De speelkleden zijn ook geschikt voor gebruik buiten.


 

9. Babyprojectors

Speelgoed baby 6 maanden babyprojector

Een babyprojector zorgt voor sterretjes op het plafond en speelt ook een muziekje. De baby geniet hier erg van en valt snel in slaap.


 

10. Badspeelgoed

speelgoed 6 maanden badspeelgoed

Lekker spelen in bad is voor een baby erg fijn. Het warme water zorgt voor veel ontspanning. Met een leuk badspeeltje zie je de baby nog meer genieten.


 

Welk speelgoed zes maanden

Het aanbod van speelgoed voor een baby van 6 maanden is erg groot. Het is dan fijn om te weten welk speelgoed voor een 6 maanden oude baby het meest geschikt is. Niet alleen de reviews zijn daarbij erg belangrijk, ook de prijs en populariteit spelen een rol om te bepalen welk speelgoed het beste past bij een baby van zes maanden oud. In onderstaande top 10 zie je het beste speelgoed voor een baby van 6 maanden oud.

Beste speelgoed 6 maanden tot 1 jaar

Speelgoed voor een baby van 6 maanden oud kan ook gebruikt worden voor een iets oudere baby. Gemiddeld kun je speelgoed voor een baby van zes maanden ook gebruiken voor de leeftijd tot 1 jaar. Hierna is speelgoed voor een oudere leeftijd meer geschikt. Het beste speelgoed van 6 maanden tot 1 jaar kun je terugvinden in de bovenstaande top 10. Alleen het beste speelgoed voldoet aan onze strenge selectie om te worden benoemd in de top 10. Periodiek wordt het speelgoed opnieuw getest zodat de lijst altijd actueel is.

Populair speelgoed 6 maanden

Is het beste speelgoed ook automatisch het meest populaire speelgoed? In veel gevallen is dit het geval, echter niet altijd. Speelgoed kan erg populair zijn bij baby’s maar dat hoeft niet nog te betekenen dat dit het beste speelgoed is. Wel is het zo dat, omdat het speelgoed erg goed bevalt, het goede recensies en reviews krijgt. Op basis daarvan wordt het speelgoed meer verkocht en daardoor populair. Voor een baby van 6 maanden is het houten speelgoed ook erg populair. Dit komt vanwege de natuurlijke eigenschappen en grote mate van stevigheid.

Educatief speelgoed 6 maanden

Een baby is volop in ontwikkeling. Het leren spelen kan door middel van educatief speelgoed extra worden gestimuleerd. Het speelgoed voor zes maanden is dan ook vaak erg uitdagend of bevat een interactief element. Een speelkleed met een boog waar allemaal accessoires zoals een spiegel, rammelaartje of trekpop aan zijn bevestigd heeft een educatief karakter. De baby kan hiermee leren spelen en ervaart wat voor geluiden er kunnen worden gemaakt. Ook loopwagens zijn vanaf 6 maanden in trek, samen met babytelefoon.

Genomineerd speelgoed zes maanden

Het beste speelgoed voor zes maanden kun je tevens terugvinden in de nominatie voor het speelgoed van het jaar. Jaarlijks wordt het speelgoed door een onafhankelijke jury beoordeeld op diverse criteria. Wanneer een product wordt genomineerd dan is het gegarandeerd goed speelgoed voor een baby van zes maanden oud. In de bovenstaande top 10 kun je tevens genomineerd speelgoed voor zes maanden terugvinden.

Bekende merken speelgoed zes maanden

Er zijn verschillende bekende merken die het speelgoed aanbieden. Hieronder kun je bekijken welke merken het best zijn beoordeeld:

  • Little Dutch
  • Vtech
  • Sophie de Giraf
  • Fisher-Price
  • Nijntje

Het grijp- en bijtspeelgoed is in deze leeftijdscategorie erg populair. Daarnaast zijn er ook tal van rammelaars of tuimelaars waar een kindje mee kan spelen.

 

Nog meer speelgoed inspiratie nodig?

Kijk dan eens naar speelgoed voor 2 jaar, Babyspeelgoed of Toet Toet auto.