Welk speelgoed voor een kind van 6 jaar? 5 sterren beoordeling

Speelgoed voor een 6-jarige gezocht? Het ideale cadeau voor een jongen of meisje van 6 jaar om te geven op een verjaardag, Sinterklaas of met Kerst. Welk speelgoed past goed bij zijn of haar leeftijd zonder dat het te moeilijk is of juist te eenvoudig? Met behulp van de top 10 speelgoed voor de leeftijd van 6 jaar kun je zien welk speelgoed populair is in 2024.

(populairste speelgoed, update 2024)

Met de top 10 speelgoed voor een kind van 6 jaar kun je eenvoudig bekijken wat voor speelgoed erg populair is en welk speelgoed de beste beoordelingen heeft gekregen. Het kan namelijk erg lastig zijn om leuk en nieuw speelgoed te kopen. Voor een jongen of meisje van 6 jaar wil je uitdagend, plezier makend maar ook stevig speelgoed dat tegen een stootje kan. Met de top 10 speelgoed 6 jaar zie je precies wat je dan als beste kunt kopen.

 

Top 10 speelgoed kind 6 jaar:

1. Bouwspeelgoed

Bouwspeelgoed - 6 jaar

Bouwspeelgoed is al jaren populair als speelgoed voor een kind van 6 jaar, ook in 2024. Jongens en meisjes vinden Lego en Playmobil erg leuk om mee te spelen, populaire speelsets gaan over de politie, brandweer, boerderij, manege of dierentuin. Goede cadeautip voor 2024!


 

2. Knutselen

Creatief speelgoed tips - 6 jaar

Knutselen en heerlijk creatief bezig zijn is goed voor een kind. Vanaf 6 jaar is er voor jongens en meisjes een ruim aanbod cadeaus waarmee ze kunnen knutselen, zoals deze knutseldoos.


 

3. Spelletjes

Spellen - leeftijd 6 jaar

Kinderen van 6 jaar zijn dol op spelletjes! Wat dacht je van bijvoorbeeld Beverbende of Halli Galli. Via onderstaande button vind je alle spellen die geschikt zijn voor kinderen in deze leeftijdscategorie. Spelletjes zijn goed voor de ontwikkeling.


 

4. Educatief Speelgoed

Educatief speelgoed - 6 jaar

Spelen en leren tegelijk? Met educatief speelgoed leren kinderen spelenderwijs. Er zijn verschillende soorten educatief speelgoed, zoals rekenen, taal, schrijven of motoriek. Kinderen van 6 jaar zijn dol op deze cadeaus.


 

5. Kinderboeken 6 jaar

Kinderboeken - 6 jaar

Welke boeken zijn geschikt voor een kind van 6 jaar? De leukste kinderboeken hebben wij al voor je uitgezocht, leuk om cadeau te geven. De kinderboeken zijn geschikt voor de leeftijd van 6 jaar. Lezen en voorlezen is belangrijk, door leuke boekjes te kopen stimuleer je dit.


 

6. Voertuigen

Speelgoed voertuigen - 6 jaar

Spelen met fraaie voertuigen, welk kind is er nou niet dol op. Kies uit stoere brandweerauto’s of politieauto’s waarmee uren gespeeld kan worden. Of ga voor een mooie camper waarmee je kunt gaan kamperen.


 

7. Hobby

Creatief speelgoed 6 jaar - cadeautips

Met kralen kan je figuren maken, lekker creatief bezig zijn. Ook kan je kralen gebruiken om armbandjes te maken.


 

8. Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed - 6 jaar

Buiten spelen is gezond en leuk! Kinderen zijn dol op buitenspelen, helemaal met dit speelgoed voor een kind van 6 jaar. Denk aan skeelers, spelletjes voor buiten, maar ook aan voetbal of een andere sport. Stoere steppen en fietsen behoren ook tot deze categorie. Bekijk alles hieronder.


 

9. Speelsets

Poppenhuis speelgoed - 6 jaar

Speelsets zijn populair onder 6-jarigen! Zowel jongens als meisjes vinden dit een mooi cadeau om te ontvangen voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerst.


 

10. Spelcomputer

Console speelgoedtip - 6 jaar


 

 

Speelgoed van het jaar 2023 (6 jaar)

Het vinden van speelgoed voor je eigen kind of als cadeautje voor iemand is leuk om te doen, maar wat moet je kiezen? Nog geen geschikt speelgoed gevonden? Misschien helpt de speelgoed van het jaar verkiezing van 2023 je bij het kiezen van een cadeau.

Speelgoed van het jaar - 6 jaar

 

 


Cadeautips 6 jaar

Kinderen kunnen erg selectief zijn in speelgoed. Je wilt geen teleurstelling op het gezicht zien wanneer de verpakking wordt geopend en het cadeau erg tegenvalt. Het beste speelgoed voor kinderen is bijvoorbeeld weer anders dan dat van een 5 jarige of van een 7 jaar oud kind. In het overzicht met tips en adviezen zie je de top 10 met het beste speelgoed voor een 6 jarige jongen of meisje

Cadeautips Sinterklaas en Kerst 2024

Jaarlijks komt er een nieuwe collectie speelgoed op de markt. De ontwikkeling staat niet stil. Dit zie je dan ook terug in de schappen van de winkel of in het online assortiment van een webwinkel. Daarnaast is er het klassieke speelgoed dat al jaren erg populair is. Lego is daarvan de meest populaire variant. Wat is nu populair speelgoed voor een 6 jaar oude jongen of meisje? Op school en bij vrienden wordt vaak speelgoed gebruikt dat erg populair is. In de top 10 is daar rekening mee gehouden. Het speelgoed met de beste reviews en de meest kindvriendelijke ervaring kun je hierin terugvinden. Dat is dan ook vaak de reden dat het populair speelgoed voor een 6 jarige is.

Speelgoed 6 jaar jongens

Voor jongens is er in de leeftijd van 6 jaar veel speelgoed te koop. Speelgoed is uiteraard niet alleen geschikt voor een jongen of meisje, beide kunnen spelen met wat ze leuk vinden. Het onderstaande speelgoed is populair onder jongens in 2024 en wordt veel gevraagd voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerst:

 • Lego
 • Playmobil
 • Spellen
 • Knutselen
 • Auto’s
 • Step

Speelgoed 6 jaar meisjes

Waar spelen meisjes graag mee? Het ideale cadeau voor 6-jarige meisjes stel je samen aan de hand van het populairste speelgoed van 2024. Ook hiervoor geldt, het is een lijstje met speelgoed dat populair is onder meisjes, maar uiteraard niet alleen maar voor meisjes is. Jongens kunnen hier ook mee spelen en andersom. Deze producten worden veel gevraagd voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerst

Populair speelgoed 2024:

 • Lego
 • Poppenhuizen
 • Spellen
 • Knutselen / creatief
 • Sieraden
 • Step

Educatief speelgoed 6 jaar

Educatief speelgoed kind 6 jaarKinderen van 6 jaar zitten in de derde klas van de lagere school. In het derde jaar dat ze op school zitten leren ze lezen, schrijven en rekenen. Je kunt dit extra oefenen door educatief speelgoed te gebruiken. Op spelenderwijs leren de kinderen extra goed lezen, schrijven en rekenen. Educatief speelgoed voor een 6 jarige zijn er in verschillende varianten. Het educatief speelgoed zorgt niet alleen voor plezier maar de 6 jarige steekt er ook nog iets van op. Twee vliegen in één klap.


Nog meer speelgoed inspiratie nodig?

Kijk dan eens naar speelgoed voor 5 jaar, Racebanen of buitenspeelgoed.