Welk speelgoed voor een kind van 12 jaar?

Een kind van 12 jaar wordt langzaam maar zeker een beetje volwassen. Speelgoed is nog steeds hartstikke leuk, maar kinderen van 12 jaar spelen wel met ander speelgoed dan jongere kinderen. Wordt jouw kind of kleinkind binnenkort 12 jaar, maar twijfel je nog wat je voor hem of haar moet kopen? Dan gebruik je onderstaande top 10 om het juiste speelgoed te kopen.

Speelgoed 12 jaar

(populairste speelgoed, update 2024)

Alle cadeaus in onderstaande top 10 zijn geschikt voor kinderen van 12 jaar oud. In de top 10 staat speelgoed voor meisjes, maar ook speelgoed voor jongens en cadeaus die zowel voor meisjes als voor jongens leuk zijn. Wat voor budget je ook hebt voor jouw cadeautje: je slaagt met onderstaande top 10. In de top 10 staan namelijk cadeautjes in diverse prijscategorieën.

 

Top 10 speelgoed kind 12 jaar:

1. Bordspellen

Speelgoed 12 jaar - kaartspellen en bordspellen

Kinderen van 12 jaar zijn vaak erg goed in bordspellen. Enkele bekende bordspellen zijn Ticket to Ride, Regenwormen, Beverbende of Qwixx. Bekijk hieronder alle bordspellen.


 

2. Trampoline

Speelgoed 12 jaar - trampoline

Wie zijn of haar energie kwijt wil kan dat het beste doen op een trampoline. Voor jongens en meisjes het perfecte cadeau voor in de tuin.


 

3. Lego Friends en Technisch Lego

Speelgoed 12 jaar - Lego

Voor de kinderen die het ‘gewone’ Lego te eenvoudig vinden is er Lego Technic. Dit is moeilijker Lego wat veel aandacht en concentratie vereist. Kinderen kunnen hier uren, dagen, weken zoet mee zijn.


 

4. Skates of Skateboard

Speelgoed 12 jaar - skates en skateboard

Op Skates of een Skateboard kun je toffe stunts uithalen. Je kunt natuurlijk ook rustig over het fietspad skaten. Denk je wel om goede bescherming?


 

5. Racebaan

Speelgoed 12 jaar - racebanen

Er is niets leukers dan zelf racen met bestuurbare auto’s op een echte racebaan. Ga je te hard dan vlieg je uit te bocht, ga je te zacht dan verlies je de race. De mooiste racebanen zie je hieronder.


 

6. Kinderboeken

Speelgoed 12 jaar - kinderboeken

Voor kinderen van twaalf jaar is lezen erg belangrijk. Het ontwikkelen van de taal is nog in volle gang. De mooiste en nieuwste kinderboeken voor de leeftijd van twaalf jaar zie je hieronder.


 

7. Stepjes

Speelgoed 12 jaar - steps

Kinderen van 12 jaar zijn dol op stepjes. Stepjes zijn er voor jongens en meisjes en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.


 

8. Skelter

Speelgoed 12 jaar - skelter

Voor de snelheidsmonsters kun je kiezen voor een mooie en stoere skelter. Skelters zijn er in vele maten en uitvoeringen. Bekijk hieronder de aller mooiste skelters.


 

9. Voetbalgoals

Speelgoed 12 jaar - voetbalgoals

In de tuin, of op een veldje lekker voetballen? Gebruik dan wel een mooi voetbalgoal. Met voetbalgoals kun je lekker voetballen en perfecte doelpunten scoren.


 

10. Experimenteerdozen

Speelgoed 12 jaar - educatief speelgoed

Jongens en meisjes die van ontdekken houden kunnen zich helemaal vinden in de verschillende Expirimenteerdozen. Benieuwd welke er allemaal zijn? Bekijk hieronder het overzicht.


 

Welk speelgoed kind 12 jaar

Welk speelgoed past nu precies bij de leeftijd van 12 jaar? Daar waar je enkele jaren geleden nog met een ‘eenvoudige’ doos Lego kon aankomen, is technisch Lego nu meer in trek. Ook op afstand bestuurbare auto’s zijn vanaf deze leeftijd erg populair. Voor meisjes, soms al meiden zijn boekjes erg populair. Ook bordspellen behoort tot speelgoed dat erg populair is bij de leeftijd van 12 jaar.

Beste speelgoed 12 jaar

Speelgoed voor een kind van 12 jaar moet voldoen aan de hoogste eisen qua veiligheid, bruikbaarheid en moet natuurlijk ook erg leuk zijn om mee te spelen. Het beste speelgoed voor de leeftijd twaalf jaar is opgenomen in bovenstaande top 10. Wat zorgt nu dat een product behoort tot het beste speelgoed? Door het speelgoed te testen wordt snel duidelijk wat het beste speelgoed is en welk speelgoed niet tot het beste speelgoed kan worden bestempeld. De reviews en ervaringen kun je bij de producten bekijken.

Populair speelgoed 12 jaar

Het beste speelgoed wordt veel verkocht en is daardoor ook vaak erg populair. Dat wil niet zeggen dat al het populaire speelgoed voor de leeftijd van 12 jaar ook het beste speelgoed is. Met populair speelgoed zit je altijd in de veilige zone als je een cadeautje wilt kopen zonder te vragen of hij of zij het al in bezit heeft. Van bepaald speelgoed, zoals Lego, kun jen ooit genoeg hebben. Jongens en meisjes kunnen hier vele uren mee spelen zonder zich te vervelen.

Educatief speelgoed 12 jaar

Spelend leren is de meest leuke manier van nieuwe dingen ontdekken. Met educatief speelgoed voor een 12 jarige kun je hiermee goed uit de voeten. Het ontdekken en ontwikkelen van vaardigheden is met de leeftijd van twaalf jaar al in de volle gang. In groep 8 van de basisschool maar ook in de brugklas van de middelbare school zal veel nieuwe dingen de revue passeren. Heb je daar bijpassend educatief speelgoed bij dan zal de jongen of meisje het eerder begrijpen en makkelijker onthouden. De leeftijd van 12 jaar is erg geschikt voor een mooie experimenteerdoos. Niet voor niets wordt gezegd dat educatief speelgoed de beste manier van leren is.

Genomineerd speelgoed voor twaalf jaar

Wil je er zeker van zijn dat het speelgoed voldoet aan alle eisen en ook nog eens erg populair is? Kijk dan naar het genomineerde speelgoed voor twaalf jaar. Jaarlijks is er een nominatie voor het speelgoed van het jaar. In de bovenstaande top 10 speelgoed voor twaalf jaar is ook het genomineerde speelgoed opgenomen. Benieuwd welke dit zijn? Bekijk dan snel de top 10.

 

Nog meer speelgoed inspiratie nodig?

Kijk dan eens naar Constructie, Racebanen of buitenspeelgoed.