Speelgoed kind 3 jaar 5-sterren beoordeling

Welk speelgoed is geschikt voor een kind van 3 jaar? De leeftijd van 3 jaar: wat spreekt jongens en meisjes aan? Het leukste speelgoed dat je cadeau kan geven aan jongens en meisjes van 3 jaar hebben wij voor je in een top 10 gezet. Deze top 10 populairste cadeaus zijn samengesteld aan de hand van onze eigen bevindingen, aantal positieve recensies en uiteraard de leeftijd.

Speelgoed tips 3 jaar

(populairste speelgoed, update 2024)

Cadeau kind 3 jaar 2024

Wat zijn leuke cadeaus voor 3-jarige jongens en meisjes? De populairste cadeaus van 2024 hebben wij in onze persoonlijke top 10 gezet. Handig ter inspiratie wanneer je speelgoed als cadeau gaat kopen. Veel verkocht speelgoed zijn rollenspellen, waarbij kinderen bijvoorbeeld winkeltje kunnen spelen. Ook educatief speelgoed is populair in 2024, over een jaar gaat het kindje namelijk al naar de basisschool en hiermee speel en leer je tegelijk. Bekijk de top 10 hieronder.

 

Top 10 speelgoed 3 jaar:

1. Bouwen

Bouwspeelgoed - leeftijd 3 jaar

Duplo wordt veel cadeau gevraagd en gegeven aan 3-jarigen. Jongens en meisjes vinden het geweldig om voor het eerst iets zelf te bouwen.


2. Puzzels en spellen

Spellen - kinderen 3 jaar

Spelletjes spelen of een mooie puzzel leggen, een kind van 3 vindt het prachtig.


 

3. Creatief speelgoed

Creatief speelgoed - 3 jaar - tips

Creativiteit is een belangrijk onderdeel bij kinderen, dat geprikkeld dient te worden. Laat kinderen van 3 jaar knutselen met dit creatieve speelgoed, zoals met deze fraaie tekenset.


 

4. Voertuigen

 

Speelgoed voertuigen - cadeau leeftijd 3 jaar

Spelen met een gave treinbaan of met de coolste auto’s.


 

5. Poppen

 

Poppen speelgoed - 3 jaar

De populairste poppen en poppenhuizen van 2024 vind je hieronder. Erg leuk om mee te spelen, goede tip!


 

6. Constructie

 

Constructiespeelgoed - 3 jaar

Kinderen leren bouwen is niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam. SmartMax is populair in 2024 en werkt met magneten. Ontdek ook al het andere constructiespeelgoed van dit moment.


 

7. Educatief

 

Educatief speelgoed - 3 jaar - tips

Spelen en leren tegelijk, dat is nog eens handig. Met het leuke educatieve speelgoed vinden kinderen het leuk om spelenderwijs te leren, bijvoorbeeld woorden en getallen.


 

8. Rollenspel Speelgoed

 

Rollenspel speelgoed - 3 jaar - tips

Rollenspel speelgoed is goed voor de ontwikkeling, voor zowel jongens als meisjes van 3 jaar. Populaire spellen zijn speelkeukentjes, kassa’s en onderzoeken.


 

 

9. Buitenspeelgoed

 

Buitenspeelgoed - 3 jaar - tips

Kinderen zijn dol op buitenspelen. Met dit mooie en kwalitatief goede buitenspeelgoed, zal een 3 jarige veel plezierige speeluren beleven.


 

10. Houten speelgoed

 

Houten speelgoed kinderen 3 jaar

Houten speelgoed is enorm populair en verkrijgbaar in alle soorten en maten. Merken die veel verkocht worden in 2024 zijn New Classic Toys en Little Dutch.


 

 

Nog meer inspiratie en tips?

Bekijk dan eens het speelgoed van het jaar. Elk jaar wordt deze verkiezing gehouden en de winnaars van 2023 zijn bekend. Dit is erg populair speelgoed door deze overwinning, wees er dus op tijd bij.

Speelgoed van het jaar - 3 jaar

 

Cadeau jongen 3 jaar

Wat koop je voor een jongen van 3 jaar? Elk jaar maakt ons team een top 10 met daarin onze tips voor speelgoed dat populair is op dit moment, in dit geval 2024. Jongens van 3 jaar spelen alweer met ander speelgoed dan vorig jaar, ze zijn ontwikkeld en toe aan uitdaging. Merken die veel verkocht worden zijn Paw Patrol, Duplo, Hotwheels en Playmobil. Ze spelen graag met voertuigen en zijn ook dol op bouwen. Deze cadeaus zijn er voor elk budget, van bijvoorbeeld een enkele auto tot een compleet circuit. Ideaal wanneer je inspiratie zoekt voor Sinterklaas, Kerst of een verjaardag.

Populaire cadeaus zijn:

 • Mega Blocks
 • Paw Patrol
 • Duplo dinosaurus
 • Playmobil
 • Hotwheels racebaan

Cadeau meisje 3 jaar

Er komt een verjaardag aan, het is bijna Sinterklaas of Kerst en je zoekt een cadeau voor een meisje van 3 jaar. Welk speelgoed moet je kopen voor deze leeftijd? De populairste speelgoedtips van ons team vind je in de top 10 en hieronder. Handig als inspiratie. Onderstaand speelgoed wordt veel gevraagd door meisjes voor een verjaardag, Sinterklaas en Kerst.

Populaire cadeaus zijn:

 • Sieraden doosje
 • Barbiepoppen
 • Speelgoedkassa
 • Duplo
 • Poppenhuizen
 • Knutselen en creatief

 

Speelgoed voor een andere leeftijd?