Welk speelgoed voor peuters?

Kinderen met een leeftijd tussen de twee en vier jaar worden peuters genoemd. Het speelgoed dat het best bij hun past kan daardoor best uiteenlopend zijn. Aan de hand van een top 10 lijstje kun je bekijken wat het meest populaire speelgoed voor een peuter is.

Speelgoed peuters tips

(populairste speelgoed, update 2024)

 

De ontwikkeling van kinderen gaat erg snel. Niet nog lang geleden was het nog een baby en was babyspeelgoed erg populair. Nu de leeftijd van 2 jaar is bereikt, mag het kind een peuter heten en zal je vooral het woordje ‘nee’ vaak gaan horen.

Het vinden van speelgoed is geen eenvoudige opgave. Met de top 10 speelgoed voor peuters zie je precies wat je dan als beste kunt kopen.

 

Top 10 speelgoed peuters:


1. Bouwen

Een peuter vind het erg leuk om te ontdekken. Met bijvoorbeeld Duplo kan de creativiteit zijn gang gaan en kan de peuter veel plezier beleven.


 

2. Creatief speelgoed

Naast het spelen met blokken is kleuren ook erg populair bij kleuters. Speelgoed met stiften en een groot vel papier zorgt dat de kleuter lekker los kan gaan. Heb jij een toekomstige Picasso in huis?


 

3. Auto’s en voertuigen

Paw Patrol brandweerauto

Grote voertuigen zonder kleine onderdelen zijn erg veilig voor peuters. Het speelgoed voor deze leeftijd is daarnaast erg stevig en kan tegen een stootje.


 

4. Poppen

Speelgoed kind 5 jaar poppen

Voor meisjes peuters zijn poppen erg populair. Verschillende merken hebben de mooiste poppen en de peuter kan zich hier heerlijk mee vermaken.


 

5. Houten speelgoed

Peuters moeten veel bewegen. Een houten loopfietsje is daarbij erg handig! Naast een loopfietsje is er nog meer houten speelgoed wat bij peuters populair is vanwege de stevigheid en natuurlijke uitstraling.


 

6. Kinderboeken

Speelgoed kind 5 jaar kinderboeken

Voor het slapen een verhaaltje voorlezen gaat het beste met speciale kinderboeken voor peuters. Bekijk de leukste en spannendste boeken voor peuters in de onderstaande lijst met kinderboeken.


 

7. Schrijfspeelgoed

Een peuter kan met dit leuke schrijfbord kliederen en tekenen. Erg leuk voor in de auto of aan de keukentafel. Het grote voordeel hiervan is dat je geen pennenstrepen krijgt!


 

8. Knutselen

Knutselen 6 jarige

Met deze set kun je heerlijk knutselen en de mooiste dingen maken. Ben jij creatief genoeg om een mooi kasteel te maken of mooie versieringen op een tekening te maken? De mooiste knutselsets zie je hieronder.


 

9. Speelsets

Speelset 2 jaar

Lekker groot en fijn om mee te spelen zijn deze speelsets. Met eenvoudige voorwerpen zonder kleine onderdelen spelen zonder dat je je hoeft te vervelen.


 

10. Toet Toet auto’s

VTech Toet Toet auto's

Erg populair zijn de Toet Toet auto’s. De uitbreiding is eindeloos. Van een heuse racebaan tot een parkeergarage. Uiteraard met verschillende soorten auto’s en aanhangers. Erg leuk en leerzaam.


 

Welk speelgoed peuter

Zoek je een cadeau voor een verjaardag of wil je de peuter zomaar verwennen? Met behulp van de top 10 met speelgoed voor een kleuter kun je bekijken wat onze suggesties zijn. Het is best lastig om te bepalen welk speelgoed voor een peuter leuk is en welk speelgoed een peuter nog te lastig vindt. Maak daarom handig gebruik van onderstaande top 10 en bekijk welk speelgoed het best past bij de peuter.

Beste speelgoed voor een peuter

Het beste speelgoed voor peuters wordt weergegeven in bovenstaande top 10. Ook heeft het beste speelgoed voor peuters de meeste beoordelingen en beste recensies. Het speelgoed is deels zelf getest en deels is gebruik gemaakt van de ervaring van de ouders die het speelgoed zelf hebben gekocht. Aan de hand van de reacties kan worden geconcludeerd welk speelgoed voor peuters het beste speelgoed is.

Populair speelgoed bij peuters

Het beste speelgoed voor peuters is ook vaak het populairste speelgoed. Deze twee zullen in de praktijk vaak overeenkomen. Toch kan erg populair speelgoed niet altijd het beste speelgoed zijn. Denk daarbij aan een peuter die een beperking heeft of juist voor loopt op de ontwikkeling. Er zal dan gekozen moeten worden naar ander speelgoed dan het populaire speelgoed bij peuters. Je wilt immers speelgoed dat het beste past bij de peuter zelf. Bovenstaande top 10 laat zien wat het populaire speelgoed bij peuter is. Het maakt de zoektocht naar een leuk cadeau eenvoudiger en je weet zeker dat je het beste speelgoed koopt.

Educatief speelgoed voor een peuter

Peuters vanaf twee jaar kunnen al goed lopen en rennen vaak door het huis. Het stimuleren en leren van fietsen gaat meestal rond de leeftijd van twee of drie jaar. Educatief speelgoed voor peuters kan hier een goede aanvulling op zijn. Spelend leren gaat erg eenvoudig en het is voor de peuter zelf ook nog leuk om te doen.

Genomineerd speelgoed voor peuters

Welk speelgoed voor peuters is van zodanige kwaliteit dat het wordt genomineerd tot speelgoed van het jaar? De nominaties voor het speelgoed van het jaar voor kleuters is inmiddels geweest en de producten die zijn genomineerd zijn bekend. Het speelgoed dat is genomineerd mag de felbegeerde sticker met ‘genomineerd speelgoed van het jaar’ op de doos plakken wat ten goede komt aan de populariteit. In de bovenstaande top 10 kun je bekijken welk speelgoed voor peuters is genomineerd tot speelgoed van het jaar.

 

Nog meer speelgoed inspiratie nodig?

Kijk dan eens naar speelgoed voor 2 jaar, Babyspeelgoed of Toet Toet auto.